Monday, November 1

ada celitaaa~~

Al-kisah satu hali ni aaa...hali itu hali tiakhir simister satu aaa...ada sikawan budak-budak, mau pigi dikat satok. Mau klua duit katanya. Mau pakai bas takut bank tutup. Sibab tunggu bas payah...sampai sipuluh kali belak pun bas tak datang2 woo...budak2 ini mau pigi sewa keleta dan budak2 itu lantik siolang dlebar...dlebar itu ada lulus lesen P macam olang kasi rasuah sama itu JPJ, pendek celita, dlive tak pandai sangat wooo...bak kata olang tua..lesen kopi o...

tepat jam 12.50, akak dengan itu budak sewa hantar keleta...n budak2 itu misti hanta akak itu balek ke kolej dia...lepas itu, itu budak2 patah balik sebab salah seolang geng itu budak2 salah ambil kad matriks, ambil kad matriks roomate dia. Dalam pijalanan patah balik jumpa satu keleta losak.. itu abang2 senior punya keleta...si dlebar itu berkata..."abang...lepas ni kitaorang tolong abang...kesian abang" libih kulang macam itu maa...

Simintala tunggu sorang geng amik kad matriks, itu dliber banyak main sama itu keleta..jakun maa...macam olang tak pinah bawak keleta...then, bila smua dah ada dalam keleta, dlebar itu pun start drive maaa...dlive macam biasa...keleta ok..cuma yang risau nya, itu meter minyak losak...asyik empty saja...bila sampai depan depo bas, simpat lagi itu dlebar puji laki hensem..haiyaa...dlebar itu manyak gatai ooo...bila jauh sikit sama itu depo, tiba, keleta rasa macam tidak mahu gerak...dleba tu mati2 pikir dia salah masuk gear...ingat dia free kan gear...

Habis gear di coba..pedal minyak ditekan seabis mungkin...si dlebar itu bikata...

"HABIS MINYAK!!!!!"

aiyoyo...abis minyak dipan olang lamai...malu..malu...kasihan sama itu budak2..malang sungguh nasib...si dlebar itu bukan main sidap mulut arah sama itu budak2 lain...tolak keleta...oh..ya..lupa cakap..budak2 tu ada lima olang...so, yang kiluar tolong tolak kileta 2 orang...kileta payah mau gilak..lupa2nya ada lagi 2 plincess masih dok dalam keleta...memang patut tak gilak2 pun...dleba itu pun marah sama itu 2 plincess suroh depa tolong tolak keleta...lepas tu...baru itu keleta gerak...dleba itu parking dengan parking site kenanga..nasib baik tidak jauh ooo..kalau jaoh...memang mampuh itu budak sorong keleta...

sampai2 d parking site itu, budak2 itu bincang sama sendili mau minta tolong siapa...terpike mau minta tolong sama budak laki yang ada motor...mula nak mintak tolong sama itu solang budak s'wk...tapi tidak ada dia punya nombor...lepas itu solang geng budak2 tu call solang budak ni...

alhamdulillah..itu budak mau tolong itu budak2...agak satu jam budak2 itu tunggu...sejam kemudian, itu budak datang bawa minyak...muka budak itu macam tidak tahan mau gelak...itu budak2 pun tak habis gelak sibab ini pitama kali dlive habis minyak...lepas minyak ada, datang pulak masalah2 lain..

pitama: tekan sama itu button utk buka tmpat isi minyak..tapi tak mahu buka2...tekan..sama tekan...tidak mahu bukak..so, itu dleba cuba "kuit"kan guna kunci keleta..alhamdulillah dapat...

kedua: keleta masih tidak mau start...tp alhamdulillah...lepas beberapa kali cubaan, keleta itu mau start...

lepas keleta itu start...itu geng budak2 sangat betelima kasih sama itu hero..kalo bukan dia, entah bila la keleta itu mau jalan..bank pun sudah tutup maaa..haiyaa...

then itu budak2 mau pigi ke stesen minyak utk tambah minyak..dia parking belakang itu keleta olang lain tunggu sama itu giliran...tiba2 olang kilija di stesen minyak tu suruh itu dleba pigi ke stesen minyak sebelah...haiyaa..bikin masalah la olang itu...bia la budak2 itu nak g tunggu blakang tu...lagi sinang mau isi minyak,.dekat sama itu lubang tangki...dleba itu pasrah n terus pigi ke stesen sebelah...masalah2...itu dlebar parking keleta senget woo...haiyaa...memang sah lesen kopi o ka apa...

lepas itu, budak2 itu jalan macam biasa...sampai ke pasar...alamak...traffic jam terok!!! aigooo!! gimana ni..pinat kaki itu dleba tahan clutch!!! 

ok...nak pendek celita...sampai satok, solat, amik duit n makan...

balik pulak...itu dleba itu bikin masalah sekali lagi...tuka direction last2 minit...lalu la kena honnn oleh kereta lain...

apa2pun...tiada kemalangan jiwa dilaporkan dan itu budak2 selamat sampai ke kolej mereka~~~

2 comments:

Nurbelle said...

Kak jas. Kmk tok Dyg Nur Akya. Blig lmk kmk xrauk password hehe. :) Sapa biak ya kak?

Jasmin Jaraee said...

oo..baru gik?? biak ya kwn2 kmk...drebar ya kmk..hahahaha