Friday, November 19

berprasangka baiklah padaNya.

Assalamualaikum & hye peeps~

Menunggu menunggu dan menunggu...
Siapa tak bosan kan?


Min sendiri pun bosan, marah dan tak puas hati.
Tunggu punya tunggu..
tak jugak keluar keputusan akhir.
Semua hikmah di sebaliknya,
langsung tak dipertimbangkan.
Min sendiri tidak berprasangka baik.
Tidak berprasangka baik denganNya.
Kalau tidak kerana Mr. YDP yang ingatkan dekat wall asasi.
Mungkin sekarang dah naik angin dah Min ni.
Cuba kita lihat hikmahnya,
Keputusan tak keluar lagi, 
dan ditunda, ditunda dan terus ditunda,
sehingga langsung tiada klu bila keputusan akan dikeluarkan,
cuba kita fikir, 
mungkin Allah nak bagi masa untuk kita untuk terus berusaha.
Ya, usaha.
dengan doa.
itu juga suatu usaha kan?
ingat, senjata orang mukmin.
Dengan doa, mungkin keputusan kita boleh berubah..
Mungkin nampak agak mustahil bagi kita.
tapi TIDAK baginya. 
Allah maha kuasa.
Oleh itu,
teruskan berdoa kawan-kawan~ 
dan for those yang telah mendapat panggilan "hangit" tu.
bersabarlah.
Jangan ragu, jangan bimbang.
Allah sentiasa di sisimu, InshaAllah.
Sedia untuk bangkit semula! Yeah~ 




4 comments:

Anonymous said...

jangan naik angin, buang angin xper ..:D

Jasmin Jaraee said...

waa..gne name sndiri la oo...xpe2..salu sangat dh buang angin gara2 naik angin...kne buang angin tu..ahahahah

Anonymous said...

Merry Christmas and Happy New Year, may all your wishes come true!

Anonymous said...

This is good site to spent time on. allergy