Thursday, August 18

dan mereka :)

Assalamualaikum & hye peeps. 

Tengok satu post dekat wall Exco Akademik dan Kerohanian JPPU, terus membawa ana terbang bersama memori. 

Bekerjasama dengan mereka. 





Banyak belajar, banyak dididik. 

SABAR,IKHLAS. itu yang utama.

Ada masanya, proposal kena tolak, perbaiki balik.

Surat kadang kadang kena reject, buat balik.

Laporan aktiviti, tiba tiba hilang dari simpanan? Sabar sabar...

Ada kalanya mesyuarat sampai tengah malam.

Tak kira, di cafe yang haru, di bilik gerakan JPPU yang sejuk menusuk tulang,

dan mesyuarat online dan akhirnya turun jugak ke cafe. haha. macam macam.

masa kadang kadang malam sebelum exam.

Dana kadang kadang tak cukup, pakai duit sendiri. 

Ketika poket sendiri pun kering.

Pengorbanan.Infak.

Nak cari wakil MPI, ketuk bilik orang tengah tengah malam. *dzatul's expertise*

Tak dapat restu dari pihak atasan

Penceramah datang awal, awal sejam. Pandai pandai handle.

dan macam macam lagi.
Itulah pengalaman, itulah pengajaran, itulah tarbiyyah. Dididik supaya sabar dan sentiasa ikhlas. Belajar hiduP dalam suatu organisasi. Nak uruskan sesuatu macam mana, nak buat ini nak buat itu ada caranya. Di sinilah ana banyak belajar. 

Alhamdulillah, dulu ana tak tahu nak uruskan benda benda macam ni, inshaAllah lepas ni dah boleh dah. Dulu tak reti buat surat, sekarang dah tahu dah macam mana. Begitu juga laporan aktiviti, kertas kerja. Teringat, 1 kertas kerja boleh 2 3 orang buat. haha. 

Dan yang penting, ukhuwwah ketika bekerja bersama. 
Susah senang, gembira sedih, tension tak tension ditanggung bersama.

Nak memiliki pokok dan nak menikmati buahnya, 
kenalah tanam dulu, siram hari hari, baja supaya sihat.
InshaAllah esok lusa adalah hasilnya
Susah dulu, senang kemudian. 
Susah hari ni,  manfaat esok hari
Hee :)






4 comments:

Haris Sharim said...

adegan 'kejar-mengejar' ade x? :)

Jasmin Jaraee said...

ehem. ehem. ada. tp xnak mention. hehe :)

Miss "L" said...

kejar mngejar bak cter hindustan n korea.....huhu

Jasmin Jaraee said...

alamak. segan pulak y mcm ala hindustan & korea tuh. huhu