Thursday, April 29

LIONS...LIONS...LIONS....


Assalamualaikum & hye peeps..
Hari ni, Hari Sukan Kolej DPAH Abdillah...
Pelajar serta bekas pelajar Kolej DPAH Abdillah dijemput untuk menyokong...
LIONS...LIONS...DAN...LIONSS...
oppsss...salah taip..
Menyokong LIONS..LIONS, springboks, wallabies & all blacks...
well..
people say pics tell 1000 words..
hmm...
juz see the pics laaa..
hehee..



lari...pecut...cabut!!!!!


LIONS...LIONS...LIONS...roaaarrrrr!



springboks..hmmm...

orang bersukan, kamek orang bergambar...



ni la kereta Jasmin..Jasmin drive..hehehee..
oppppsss..perasan la pulak..
maaf cikgu Farsiah..
ambil gambar tiada kebenaran...



lets Earth grows green...lets life filled with colours of nature...




batu belah batu bertangkup :)


SEKITAR KOLEJ



ingat x Jasmin pernah cerita kes kasut...bawah pokok tu la salah satu tempat kejadian...





laluan rahsia...hahahaha...
teringat zaman form 1...












raksasa??? hehehehe~



KEPUTUSAN....

TEMPAT KE-4...WALLABIES
(bak kata cikgu Jaya..AWAL ABIS...haahahaha..)



TEMPAT KE-3
SPRINGBOKS...


TEMPAT KE-2




CHAMPION...
ehem...ehemm...ehemm....
LIONSSSSS!!!!!!
yeeaaah!!
go...go...go...
the red lions...







Sebagai penutup...

Islam tidak pernah melarang umatnya untuk bersukan bahkan sangat menggalakkan umatnya bersukan.
 Rasulullah (SAW), memerintahkan kita dengan bersabda:

“Ajarlah anak-anak kamu berenang, memanah dan menunggang kuda.”

maka jelaslah bahawa Islam sangat menggalakkan umat Islam bersukan. Hal ini demikian kerana dengan badan yang sihat, kita mampu menjalankan ibadah dengan lebih sempurna selain dapat membangunkan ummah.




Wednesday, April 28

random

 Assalamualaikum & hye peeps. 
Ni antara gambar-gambar yang Jasmin jumpa masa selongkar2 laptop tadi.



   
hadiah sempena bulan anti dadah. 
Kelas biologi.
Cikgu mengajar kat depan, Jasmin? Adoi..ni masa zaman-zaman jahiliah.
Belajar kerana SPM, bukan kerana nak menuntut ilmu.
Sebab tu sampai sekarang tak masuk-masuk dan tak faham-faham sampai sekarang.
Sory ya Mr. Kong?



di atas sejadah cinta...
buku yang menarik yang mendidik rohani.


persembahan kumpulan nasyid hawary sempena maulidur rasul. 
tahun 2009.
sahabat...yang amat kucintaaiiii~~
hehehe..


beckham? 
hihihi...
ni la salah seorangg...oppps..seekor kucing Jasmin..



somewhere in matang. Subhanallah...



depan rumah. Masa tu, kamera lagi ok..huhuhu


matang road...


wahh..macam DSLR nampak??
hadoi..perasannya Jasmin...
hmmm..cakap pasal DSLR, bila la Jasmin dapat memilikinya?
huhuh..


orchid mama...
chantek kan?
sapa Penciptanya?


teka...daun apa ni??
takkan makan2 tak pernah tahu daun apa ni..hehehe

Sunday, April 25

sound trouble??? hadoi~

Assalamualaikum & hye peeps~

Ingatlah..jika dimarah kamu DIAM.. jika difitnah kamu SENYUM.. jika dikeji kamu KETAWA.. Nescaya dgn berbuat demikian, kamu tergolong orang2 yang SOUND TROUBLE....
-status fb seseorang-

Sejuk hati Jasmin baca. Ingatkan nak bagi tazkirah ke apa....hmmm..lepas baca habis..hadoi2~~~
Takkan la terus kena cop SOUND TROUBLE?? Bersangka baiklah..mana tahu yang diam tu kerana sabar. Sedangkan adalah seringan-ringan ibadah. Hadis turut menyatakan:

"Siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhir, maka hendaklah ia mengatakan yang baik atau diam". 
(HR. Bukhari dan Muslim)


SENYUMAN....
wahh..hebat apa? kalau kena fitnah kita senyum..hadapi segala masalah dengan senyuman. Senyuman adalah sesuatu yang terindah bagi siapa saja yang mendapatkannya, kerana senyum merupakan ekspresi dari hati atas kesenangan atau kegembiraan yang dirasakan sang pemilik senyum itu sendiri, akan tetapi terkadang sulit bagi kita untuk senyum  kepada orang yang tidak kita sukai, meskipun kita paksakan untuk tersenyum. Meskipun kita sedang menghadapi masalah seberat apapun dalam hidup ini, dengan sebuah senyuman dan keyakinan akan dpt mengurangi beban dalam fikiran, Semua orang punya masalah tapi cara penyelesaiannya yang berbeza tentunya hasilnya pun akan berbeza . Seberat apapun masalah dalam hidup ini apabila kita hadapi dengan senyuman secara psikologinya beban itu akan berkurang..

hmmm....sound trouble..kesian..orang yang sabar dicop sound trouble..hmmm~ 
=_="

switch off my handphone?? may I???

Assalamualaikum & hye peeps~~



Jasmin nak switch off handphone esok...bolehhhhh???
jap..jap...
Jasmin macam dengar ada orang tanya...
"pesal nak tutup phone ni..."

nahhh...baca nih!!!

We are writing to confirm your recent telephone interview booking with us on 26 April 2010 at 10.00 am. Our interviewer will call you on your mobile number, 014-890****.
During the interview we will aim to give you the opportunity to demonstrate the qualities we consider important in ****. 
Interviews are on a one-to-one basis and will last 45 minutes. There will be a five-minute career discussion at the beginning of the interview where you will have the opportunity to state your career preferences, and let us know how flexible you are able to be about work location, etc. During the interview, we will aim to give you the opportunity to demonstrate the qualities we consider important in ****. 

adoh...adoh...adoh...
nervous...tak pernah rasa nervous ni untuk interview..
okok jasmin...
ni thru phone shj..
buat apa nak nervous???
huhhhh~~~~
*deep breath*
.
.
.
.
.
huaaaaaa...nervous jugakkk....tak berjaya nihh...


bukan apa..Jasmin nervous gila2 ni sebab:

1. Jasmin tak suka di call sebenarnya 
2.Jasmin ni pekak sikit kalau orang cakap dalam phone.
3.Tak nak la sejarah lama berulang lagi.
4. Jasmin takut Jasmin gelabah kalau depan mak. 
5. Soalannya, Jasmin tak dapat nak fikir langsung jawapannya.
6. Masa tu, kadang-kadang Jasmin masih mamai. Kalau entah apa2 yang Jasmin cakap esok, nahas..nahas..
7. Tak tahu reaksi muka interviewer..entah suka ka boring. Takut-takut interviewer tu boring dengar Jasmin ngereco (melalut)
8. Dah!!! cukup la 7...7 serangai..kuang..kuang..kuang..

p/s: to nia natasha, saya iringi perjalanan awk malam ni dengan doa..love u...

....

Assalamualaikum & hye peeps~

I  S  L  A  M
Isya'   
Subuh     
Lohor (asal perkataan Zohor)
Asar
Maghrib

perkongsian dari seorang sahabat yang diceritakan oleh ustazah beliau. hmm..kalau tak complete??? hmmm..fikir2kanlah~~~

Saturday, April 24

Al-fatihah...

Al-fatihah...

Dukacitanya dimaklumkan bahawa ibunda kepada kak zaimah bt hadanan telah kembali ke rahmatullah pada pagi ini..Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya dan ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman..ameen..

 Al-Fatihah...


didoakan juga semoga Kak Imah tabah dalam menghadapi segala dugaan...ingatlah, Allah tidak akan mengujui seseorang melainkan apa yang mampu ditanggungnya....

Aku Menyesal~~~ Argggggggh!

Assalamualaikum & hye peeps~

Menyesal? 




Itulah salah satu status facebook sahabat Jasmin. Menyesal tidak dapat keputusan yang baik kerana main-main. Sahabat,  tidak ada penyesalan dalam usaha, yang ada hanyalah redha dan syukur dengan apa yang telah kita perolehi. Kita menyesal atas kesalahan yang kita lakukan. Kita kesal atas dosa-dosa kita sama ada kecil atau pun besar. Tetapi kita tidak boleh menyesali atas apa yang kita perolehi. Sebab menyesal apa yang diperolehi setelah berusaha itu membuktikan yang kita tidak memahami apa yang dianjurkan oleh Islam itu sendiri. Penyesalan berlaku kerana kita sendiri tahu yang kita tidak menggunakan seluruh potensi yang ada dalam diri kita. Kita sedar bahawa diri kita boleh melakukan sesuatu dengan lebih baik dan layak menerima yang lebih baik juga. Tetapi kalau kita hayati erti ibadah yang telah dibincangkan awal-awal tadi maka penyesalan tidak akan berlaku kerana kita telah lakukan yang terbaik mengikut kemampuan diri kita. Sebagai seorang Islam kita mesti jelas tentang konsep doa, tawakal, redha dan syukur. Untuk cemerlang, berusahalah sebaik mungkin, jadikannya ibadah dan kemudian barulah bertawakal. Dalam berusaha redhalah atas apa jua cabaran dan ujian. Bersyukurlah atas apa sahaja hasilnya nanti. Iringi usaha dengan memperbanyakkan doa kepada Allah.



Bagi Jasmin, perkara yang lepas, biarkan lepas. Apa yang penting, WE MUST LOOK FORWARD! Bukan bermakna tidak boleh menoleh ke belakang, boleh..tidak ada salahnya. Tapi hanya 20% ke belakang dan yang lepas boleh diambil sebagai pengajaran dan tauladan untuk masa hadapan. Yang dah lepas, kita ambil sebagai pengajaran. Kita cuba sedaya upaya untuk tidak mengulanginya pada masa hadapan. Benda yang lepas boleh dijadikan sebagai motivasi untuk mengubah diri sendiri ke arah yang lebih baik. 

Firman Allah: “Sesungguhnya Allah tidak mengubah keadaan sesuatu kaum sehingga mereka mengubah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri”






Friday, April 23

Tahniah!!!

Assalamualaikum & hye peeps~~

TAHNIAH!!
TAHNIAH!!



Tahniah kepada NIA NATASHA BINTI TIPOL (bestfriend from form1 till infinity~~) kerana telah berjaya menyambung pelajaran ke Jepun di bawah tajaan JPA.
Mudahan terus cemerlang!!!
Tercapai lah impian awak nak study di Jepun ooo...
Rindu la saya ngan awak kelak..huhuhuh~~~
Take care~~ dah la ari ahad tok dah nak berangkat ke UM...
huhuhu~~
saya doakan yang terbaik buat awak~~~~
SEMOGA UKHUWWAH KITA TERUS BERPANJANGAN HINGGA AKHIR HAYAT~~





Ingat asal usul kita....

Assalamualaikum & hye peeps.

kling..kling..kling..kling..(bunyi SMS)

Sepupu Jasmin: "Salam, Min...Kitak kelak nyambung sine? Gine interview ria??"
Jasmin: "Wa'salam...hmmm..MARA ok...PETRONAS sik ok gilak...hehehehe :)"
Sepupu Jasmin: "Hmm..gine ya..PETRONAS sik ok ya? MARA mintak sine?"
Jasmin: Sik ok la...kelak mun kamek pegi Miri kelak kamek cerita..hehehe...MARA kamek mintak New Zealand...
Sepupu Jasmin: "Hmm..jauh ya...sikpa..blaja jak mena-mena..ingat pesan abang ria..sine-sine jak kitak pergi..
INGAT ASAL USUL KITA...AGAMA..! Mun kitak ingat pesanan abang, insyaAllah, kitak akan selamat. Cgek gik JAGA IMAN"
Jasmin: "OK2~ Pesanan kitak ya kmk xkan lupak sampe bila-bila~ Doakan kejayaan kmk..heeee"




Alhamdulillah. Jasmin bersyukur kerana dikelilingi oleh keluarga, sahabat2, kakak2 dan abang2 yang selalu menasihati Jasmin. Agama! Agama sebagai addin, agama sebagai cara hidup. Ingat, apa-apa yang kita lakukan, ingat agama, ingat Allah.





Sesungguhnya nikmat yang dikurniakan oleh Allah Taala kepada hambaNya sangat banyak. Akan tetapi, tidak didapati satu nikmat yang diberi oleh Allah Taala kepada hambaNya dan tidak ada suatu anugerah yang paling agung yang dikurniakanNya sebagai tanda sayang dan cinta kepada hamba pilihanNya, seumpama nikmat yang disebut dalam firmanNya;

“ Dan hari ini Aku sempurnakan bagi kamu agama kamu dan Aku sempurnakan bagi kamu nikmatKu, dan Aku meredhai bagi kamu Islam sebagai cara hidup..”

Kemudian Allah berfirman; “ Dan aku menyempurnakan bagimu nikmatKu”. 

Bermakna, setiap nikmat yang dikurniakan oleh Allah itu masih belum lengkap sepenuhnya samada nikmat harta, kesihatan, ilmu, dan lain-lainnya; semua itu masih belum sempurna melainkan ianya disempurnakan dengan satu nikmat agung. Maka Allah mendatangkan bagi kamu nikmat Islam, lalu sempurnalah bagi kamu segala nikmat kurniaanNya.

NIKMAT YANG PALING AGUNG TERSEBUT ADALAH NIKMAT ISLAM DAN IMAN. JUSTERU, JAGALAH KEDUA-DUA NIKMAT INI SEBAIK-BAIKNYA. 

teringat juak pesan mak...
ingat jak..di sine langit di junjung,bumi dipijak, oksigen dihirup...ingat ALLAH~~



P/S: satu lai pesanan sepupu Jasmin adalah...

JANGAN SELALU GILAK BERFACEBOOK..FACEBOOK YA MELALAIKAN....insyaAllah, Jasmin cuba. Alhamdulillah,  Jasmin sudah kurangkan facebook yang selalunya 2 kali sehari Jasmin jenguk, ni sudah sehari sekali. Sudah dua malam tak berfacebook nih...Alhamdulillah~~ 


Thursday, April 22

Rahsia Sujud : Perkembangan Otak

Assalamualaikum & hye peeps~

Persatuan Islam Kebangsaan Malaysia (MICNA) Jordan mengenal pasti sesiapa yang tidak menunaikan sembahyang maka otaknya tidak dapat menerima darah secukupnya untuk berfungsi secara sempurna.

Jurucakap MICNA Jordan berkata, ini bererti darah tidak akan memasuki urat saraf di dalam otak manusia melainkan ketika seseorang itu sujud ketika solat.
 

Di dalam Majalah Buletin Bulanan MICNA, jurucakap persatuan ini membuat kenyataan bahawa;
"Darah akan memasuki bahagian urat tersebut mengikut kadar solat yang telah diwajibkan oleh Islam".

Ini diakui sendiri oleh seorang doktor neurologi di Amerika Syarikat yang telah memeluk Islam kerana beberapa keajaiban di dalam penyelidikannya itu. Doktor tersebut mendapati dalam kajiannya urat pada saraf manusia memerlukan darah untuk beberapa sukatan tertentu sahaja.

Doktor neurologi tersebut tertarik untuk memeluk Islam semasa membuat kajian saraf yang dilakukan, iaitu terdapat beberapa urat saraf di dalam otak manusia tidak dimasuki darah walaupun sepatutnya setiap inci otak manusia memerlukan darah yang secukupnya untuk berfungsi secara normal.

Kini doktor tersebut memeluk Islam dan beliau telah membuka sebuah klinik yang bertemakan "Perubatan melalui- Al-Quran". Beliau juga membuat ubat-ubatan berdasarkan kajian melalui Al-Quran dan Hadis Nabawi. Di antara kaedah yang digunakan termasuklah berpuasa, madu lebah, biji hitam (black Seed).

Manusia yang tidak bersembahyang apatah lagi yang bukan Islam, walaupun akal mereka berfungsi secara normal tetapi sebenarnya mereka akan hilang pertimbangan apabila membuat keputusan secara normal.

Justeru itu, tidak hairan ada di antara manusia kadang-kadang tidak segan silu untuk melakukan perkara bertentangan dengan fitrah kejadiannya walaupun akal mereka mengetahui perkara yang akan dilakukan adalah salah.
"Ini kerana otak mereka tidak boleh mempertimbangkannya secara normal"



sumber: iluvislam.com


Wednesday, April 21

kongxi-kongxi bersama 2

Assalamualaikum wbt

Apa khabar iman kita hari ini?

Ayuhlah kita berazam untuk solat berjemaah hari ini.

Sahabat, jadikan kisah berikut buat ingatan dan teladan bersama.

Saat manusia itu tidur, ada tiga ikatan dibuat syaitan padanya.

Saat manusia itu cuba bangun, dia harus membuka ketiga- tiga ikatan itu kalau dia seorang mukmin.

Sebutlah alhamdulillah tatkala matamu terbuka dan terus bangun.

Ambillah wudhu maka terlepaslah ikatan yang kedua.

Dirikanlah solat subuh maka terlepaslah ikatan yang ketiga.

Namun kemalasan dan lenanya tidur payah untuk dilawan. Apatah lagi dengan kesejukan dan kelembutan paginya.

Mahu sahaja rasanya tidur sampai matahari tinggi. Kalau tak kerana ada kuliah, kalau tak kerana ada kerja, kalau tak kerana ke sekolah maka kita tak kan bangun awal.

Aduh! malasnya kita. Ingatkah tentang bicara malas? Malas itu sifat syaitan. Makhluk Allah yg menyesatkan dan direjam.

Demi Masa, Sesungguhnya manusia dalam kerugian!

kita sedang dalam kerugian...kenapa kita masih berlengah?

Ayuh bangun.

Ingatkah lagi antara pertarungan malaikat dan syaitan? Kamu mahu siapa pemenangnya?

Ingatkah lagi siapa diri kamu dan perjanjian kamu dengan Allah tatkala gunung, pokok dan lautan menolak perjanjian itu?


Akhirnya, hanya satu, kamu mahu malas maka masa itu terbuang dan dibazir begitu sahaja padahal kamu sudah dalam kerugian...apakah kamu mahu menjadi insan sia-sia





p/s: diterima drpd message Kelab Remaja HIKMAH di facebook

Tuesday, April 20

memoirs of shoes

Nabilla Athieqa Mahdzar aku eran cne dtg bunyi angin tang ngutik ngilai .. hihihi duhal kipas lptop ..

42 minutes ago ·  · 
Jasmin Jaraee
Jasmin Jaraee 
lawak mena!!hahahaha
19 minutes ago · 
Nabilla Athieqa Mahdzar
Nabilla Athieqa Mahdzar 
hihi .. mena juak ngat pa tek
13 minutes ago
Jasmin Jaraee
Jasmin Jaraee 
xpat imegine gne biela sepek nenga~~ahahaha
11 minutes ago · 
Nabilla Athieqa Mahdzar
Nabilla Athieqa Mahdzar 
dh nk begolong lm slimut indh tek min ..
4 minutes ago
Jasmin Jaraee
Jasmin Jaraee 
mati kerja,,,ahahahahah
3 minutes ago · 
Nabilla Athieqa Mahdzar
Nabilla Athieqa Mahdzar 
p kes kasut awk bes gk .. hihihi
2 minutes ago
Jasmin Jaraee
Jasmin Jaraee 
tulah mena!!! hahahaha!! mengimbau masa lalu la..ahahahahkzzz~~~

Nabilla Athieqa Mahdzar whoa .. daddy ! msk nasik goreng blacan .. fuhhhh! hdungku .. haaaacem

2 hours ago ·  · 
Chocky Chinjiecheo
Chocky Chinjiecheo 
Nape?xske ewh? [via Celcom SMS]
2 hours ago
Nabilla Athieqa Mahdzar
Nabilla Athieqa Mahdzar 
bujat .. nyaman ya ..
aie pa cta ya tek ..
2 hours ago
Nabilla Athieqa Mahdzar
Nabilla Athieqa Mahdzar 
tq min .. mok juak x ..
mis ur dad's sandwich .. hihihi
2 hours ago
Jasmin Jaraee
Jasmin Jaraee 
hahahah~~~ rindu juak nak mbak sandwich rah skewl..ahahahah
2 hours ago · 
Zakiah Zainal
Zakiah Zainal 
hehehe....roti telor goreng..~~
7 minutes ago
Nabilla Athieqa Mahdzar
Nabilla Athieqa Mahdzar 
yeah .. ya kiah pn ..
mak nya pn plg pakar .. sdap !!
kiah o ..
4 minutes ago
Nabilla Athieqa Mahdzar
Nabilla Athieqa Mahdzar 
cgek gk mun nia .. ny dgn tupper ware ny nk kiut ya .. tauk x tokrg ??
2 minutes ago

Assalamualaikum & hye peeps~
huhuh~ miss those moment..school time!! 
ok... nampak x nok di highlight Jasmin ya~~
perkataan apa adik-adik?? (terembak2 dari program kongxi-kongxi indah aku tok..hahah) 
KASUT chekgu...

KASUT? hmmm..ada apa dengan kasut??
Jasmin cindarella ka??? ada jodoh melalui kasut ka?? atau ada putera raja nak sarungkan kasut ke kaki Jasmin...
hahaha..sik..sik...

OK. Bagi sapa-sapa yang dah tauk cita...shhhh...diam jak..biar Jasmin cerita...
Kasut?? hmmm..kasut?? misteri juak bunyi o...

KISAH 1
bah...tok JASMIN cerita nya...Camtok,masa Jasmin form 1 dolok, masa ya minggu pertama Jasmin masuk kolej, dan masa ya juak, ada PJ yang menggabungkan kelas Jasmin dengan kelas yang lain. So,kira-kira dalam 60 orang la yang menyaksikan perkara tok..hahahah... OK, gitok, Jasmin tok jenis nok xpat nangga bola. Mun nemu atau ada peluang jak, gerenti nak nendang, nyepak, nikam, hayun, baling & sewaktu dengannya.
Secara pendeknya..GIAN.hahaha.. Ceritanya bermula gitok, masa PJ ya, Jasmin x la aktif gilak. Sekadar main2 tepi gelanggang. Tiba2, ada la sorang kawan tok, main bola tapi x tertikam ke arah Jasmin. Lekak ya, dengan kompiden biden nya Jasmin nyepak bol ya n tauk apa yang jadi??
Jasmin nangga atas...tertangga objek putih...sedang terbang bergoleng-goleng tinggi di udara. Hmm..macam familiar~~ sekali nangga, hmmm, x Jasmin nangga. 2 kali, hmmm..macam kenal, 3 kali nangga...
HOI!!! KASUT AKU!!!! 
aduh mak~~kasut terbang!! dahla d depan hampir 60 pelajar lain. Ya Allah. Malu ya..Allah jak tauk. Tapi mena juak. Dah tauk bol ya k main bola keranjang, pa dasak la mok nyepak juak. Pa la ambik jak. Berik balit. tok sik, tuija...

KISAH 2
Kisah kedua, hmm..masih pasal kasut juak.hahah..nang kasut jak-jak o..hahaha..ok, gtok cerita nya, masa sekolah dolok, time form 1, selalunya ada masa lompang dalam 3 period. Adala dalam 2 jam. Jasmin pun sik tauk untuk apa masa lompang nya, tapi kebiasaannya masa ya pake kamek orang Kayo-kayo. Ok, pa gik, Jasmin pun ambik kesempatan nak kayo-kayo. hahaha..masa kayo-kayo ya, Jasmin n the gang suka la duduk kat bangku dibah pokok yang menghadap blok baru. Bukan apa, sia best bah. Sejok, berangin.. strategik juak. nendak, dapat merati cikgu, ne tauk cikgu masok ke kelas ka..ahaha..jahat sungguh. Camtok cerita nya, tengah2 jasmin nak nurun bukit ( xla tinggi ni..haha) ya, tiba-tiba kaki Jasmin terperok dalam lubang. Masa tu, perkataan yang Jasmin sebut " o lubang ko jahanam" aduhh..bukan sengaja Jasmin nak sebut perkataan ya.,Cuma masa ya kebetolan bercerita tentang seorang cikgu yg menggelarkan kelas kmk orang 1 Jahanam. hmm..tinggalkan kes 1J ya...Jasmin pun narit kaki Jasmin keluar dari lubang ya. But then. hmmm...kasut Jasmin tertinggal kat dalam lubang ya..adoi2~

KISAH 3
UIH...da gik?? aok,..nang ada. mun kitak orang mok tauk, idup form 1 tok nang hal kasut jak-jak..molah kes juak kasut o. Ok, cerita nya gitok. Ada cgek ari tok, kmk orang nang dah ahe masok lab sains. macam biasa la, berebut2 sampe berlari pecut 100meter pun ada. heheh..masa tiba d koridor lab sains iaitu berhadapan dengan kelas senior form 5, Jasmin berlari sebab tengok cikgu dah ada dalam lab. Sesampai kat pintu lab..

"Jasmin...kasut awak tertinggal...."

Jasmin: huhh~ dgn muka blur & kaber muka tebal 10inchi, Jasmin patah balik ke tempat di mana Jasmin tertinggal kasut ya
'
hmmm..yang erannya, ginela Jasmin boleh x perasan o..hmm..pelik2..eran2~~

KISAH 4
ADA GIK????? hahahahah...xdalah...test jak..saja2 jak. hehehe.. xda gik..hehehehe..lek pok~~


sekian saja..hehehehe...
p/s: ni tauk one day kelak ada jodoh melalui kasut..hahahah..kidding~~

Assalamualaikum...